De Jutse Scholen

Heilig Hartschool

De Heilig Hartschool is een open school waar je dagelijks terechtkunt. De school werkt thema’s uit met uitstappen, bezoekjes, kook- en knutselactiviteiten, drama, zang, allerlei feesten … er is een groene speelweide waar de kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. Wekelijks krijgen ze twee uur turnen onder begeleiding van een toffe turnjuf en ’s middags is er de mogelijkehid om op school te eten onder begeleiding van leerkrachten. Een enthousiaste ouderraad richt samen met het schoolteam tal van activiteiten in ten voordele van de kinderen.

Voor meer info nodigen we je vriendelijk uit op een van de kijkdagen of je kunt contact opnemen met de school.

Ouderraad Creatief Initiatief

De ouderraad Creatief Initiatief van de H.Hartschool wil een contact zijn tussen de school en de ouders. Dit willen de elden waarmaken door positief te praten over de mogelijkheden voor de school. Zij bieden ook hulp aan bij allerlei activiteiten die in de school plaats-vinden. Ze willen een open werking zijn voor al de belanghebbende personen rondom onze school.

Ben je geïnteresseerd om je bij de vereniging aan te sluiten, dan ben je van harte welkom.

Leefschool Dagpauwoog

Leefschool Dagpauwoog is een kleinschalige methodeschool in een groene omgeving.

Kinderen hebben een natuurlijke drang tot leren, gedreven door hun verwondering en de school ziet het als haar taak om te helpen deze natuurlijke creativiteit en leergierigheid nog verder te stimuleren en te ontwikkelen. Dagpauwoog doet dat in een warme en huiselijke omgeving waar ieder kind zich thuisvoelt. De scheiding tussen school en thuis is er niet even afgebakend als in meer traditionele scholen. Ouders zijn bv. welkom op de speelplaats, tijdens lees,-en zwemmomenten of om mee te helpen bij de projecten; ouders en begeleiders maken immers samen school. De kinderen leren er met en van elkaar in leefgroepen waar kinderen van twee leeftijden samenzitten. Het leren vertrekt vanuit de intrinsieke motivatie en interesses van de kinderen en is ervaringsgericht, dus zo concreet mogelijk én met oog voor differentiatie en zelfstandig werk, want elk kind is uniek en leert op zijn/haar manier.

Voor meer info kun je contact opnemen met de school of kom gerust langs op een van de kijkdagen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, accepteert u ons gebruik van cookies.