Diafo Fotoclub

Johan Lenaerts
0475 39 36 18
diafokoningshooikt@gmail.com

DIAFO staat vandaag voor DIgitaal AFgewerkte Opnames. DIAFO is dus een Hooiktse vereniging die zich al meer dan 44 jaar gepassioneerd bezighoudt met forografie.

Oorspronkelijk, in het analoge tijdperk, stond DIAFO voor “dia’s en foto’s”, maar ondertussen dekt die naam de lading niet langer, aangezien de overschakeling van analoog naar digitaal fotograferen reeds lang een feit is. 

DIAFO wil de fotografische kennis – en dit in de ruimst mogelijk zin – van de clubleden verruimen. Een foto nemen kan iedereen, maar een kwalitatieve opname realiseren is nog iets anders. Opnames kunnen in de club op technisch vlak met de andere leden worden doorgesproken en op termijn kun je zelfs deelnemen aan de clubwedstrijden.. Alles verloopt in een zeer gemoedelijke en prettige sfeer, waar individuele inspanningen en ieders inbreng naar waarde worden geschat. 

Fotografie is een zeer ruime hobby met enorm veel mogelijkheden het ganse jaar rond. Denk maar aan reizen, huwelijken, winter, lente, feesten, geboortes, sportmanifestaties … en DIAFO heeft ook een studio ter beschikking waar al menig model gefotografeerd werd.

Jaarlijks – op de eerste twee zondagen van november – organiseert de club een salon waarop een selectie van werken van leden wordt tentoongesteld. 

Heb je interesse of wil je meer weten, dan ben je elke dinsdagavond vanaf 19.30u welkom in het clublokaal in de Dorpsstraat 111, achter het Dienstencentrum De Waaier.        

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, accepteert u ons gebruik van cookies.